Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Τηγανίτες πανεύκολες.

Υλικά:
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μπλε για όλες τις χρήσεις
2,5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνι (γίνεται και με καλαμποκέλαιο για πιο ελαφρύ)
Μέλι ή ζάχαρη για το σερβίρισμα

Πως γίνεται:
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το αλεύρι με το νερό καλύτερα όχι στο μίξερ γιατί δε γίνεται καλός ο χυλός, μέχρι να έχουμε ένα χυλό που να στέκεται λίγο, σχεδόν ίδιον με αυτόν που γίνεται στους λουκουμάδες. Βάζουμε σ' ένα μεγάλο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει αρκετά.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας από τον χυλό  και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Γεμίζουμε όλο το τηγάνι με τηγανίτες. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε πρώτα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας , για να τραβήξει το περιττό λάδι. Πριν κρυώσουν βάζουμε μέλι ή ζάχαρη από πάνω (ή και τα δύο για υπερπαραγωγή γλυκού) και τις τρώμε μετά μανίας και άμεσα παρακαλώ πολύ. Δε θέλω να μείνει ούτε μια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου