Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Μπακαλιάρος σκορδαλιά.

Υλικά: 
Όσα φιλέτα μπακαλιάρου θέλετε
3 φλυτζάνια αλεύρι
νερό για το κουρκούτι
λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά (με ψωμί): 
ένα μπαγιάτικο ψωμί χωρίς τις γωνίες
3 σκελίδες σκόρδο
λάδι
ξύδι
αλάτι

Για τη σκορδαλιά (με πατάτα):
4 πατάτες βρασμένες
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι
ξύδι
αλάτι

Πως γίνεται:
Ξεπλένουμε καλά το μπακαλιάρο. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό μέχρι να γίνει χυλός. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει. Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι και βουρ μέσα στο τηγάνι. Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να αποροφήσει το παραπανίσιο λάδι.

Σκορδαλιές:
Μουσκεύουμε το ψωμί να μαλακώσει. Βάζουμε στο multi το σκόρδο, το λάδι το ξύδι και τα διαλύουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το ψωμί και όσα από τα παραπάνω μαζί με το αλάτι κατά βούληση και επιθυμία του καθενός. Τρώγεται και ζεστή και κρύα.
Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τη σκορδαλιά με τις πατάτες.

Καλή όρεξη, Πολύ όρεξη :-)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου