Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Μπατζίνα Θεσσαλική

Υλικά:
1 γεμάτο φλυτζάνι κολοκύθα κόκκινη (υπάρχει έτοιμη καθαρισμένη και κομμένη σε γυάλινα βάζα σε συσκευασία) ή 4 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια.
μισό κιλό τυρί φέτα
3 αυγά
2 χούφτες αλεύρι
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
250 γραμμάρια βιτάμ ή λάδι
αλάτι

Πως γίνεται:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας. Λαδώνουμε ένα ταψί μέτριο και λίγο μεγαλούτσικο (θα το δείτε στην πράξη). Απλώνουμε στο ταψί το μείγμα ομοιόμορφα. Θα πρέπει να έχει πάχος 1 1/2 με 2 πόντους το πολύ (αν είναι πιο λεπτή θα καεί, ενώ αν είναι πιο παχιά δεν θα ψηθεί). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κάνουμε και το τεστ με το μαχαίρι για σιγουριά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου