Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Νηστίσιμη Καρυδόπιτα.

Υλικά:
6 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό κατά προτίμηση
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια καρύδια καθαρισμένα
μισό φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
μισό φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
μισό φλιτζάνι κονιάκ
1 1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 λεμόνι
5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουτάλι σούπας κανέλλα
μισό κουταλάκι σκόνη γαρύφαλλο
νερό όσο πάρει αν γίνει σφιχτό το ζυμάρι
ζάχαρι άχνη αν θέλετε για από πάνω

Πως γίνεται:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Παίρνουμε το ξύσμα από τη φλούδα του λεμονιού και το ρίχνουμε στο μπωλ. Επίσης προσθέτουμε: τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες, τα καρύδια χοντροκομμένα, το κονιάκ και 3 φλιτζάνια νερό και τα χτυπάμε να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ανακατευτούν καλά, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε την καρυδόπιτα με ζάχαρη άχνη.
Αν θέλετε κάνετε και σιρόπι ξεχωριστά με ζάχαρη, νερό και λεμόνι και το ρίχνεται στη ζεστή ακόμη καρυδόπιτα. Χωρίς σιρόπι είναι σαν κέικ με καρύδια, με σιρόπι όμως............. μπορείτε να καταλάβετε.......


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου