Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Πουτίγκα με τσουρέκι.

Υλικά:
ένα τσουρέκι μπαγιάτικο σε φέτες
βιτάμ
Για το σιρόπι:
2 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
μισό λεμόνι στιμένο
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
κορνφλάουρ
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκους
Για το στόλισμα:
Σαντιγί ή και γλυκό του κουταλιού
και αν θέλετε λίγο σιρόπι σοκολάτας (έτοιμο από το σ/μ)

Πως γίνεται:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5-6 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το τσουρέκι σε φέτες που έχουμε αλείψει με βιτάμ ή μαργαρίνη. Ψήνουμε το τσουρέκι για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις το βγάλουμε ζεστό όπως είναι ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι. Δεν είναι ανάγκη να το ρίξουμε όλο αρκεί να σιροπιαστεί σωστά. Ετοιμάζουμε την κρέμα βράζοντας το γάλα με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το κορνφλάουρ να πήξει και μετά αφού λίγο κρυώσει ρίχνουμε και τους κρόκους. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσουρέκι πάνω. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο. Καλύτερα να το κάνετε από το πρωί έτσι ώστε να έχει παγώσει σωστά ως το απογεματάκι. Η κρέμα δε χρειάζεται να είναι πολύ πηχτή, θα πήξει όταν κρυώσει μην ανησυχείτε.

Καλή επιτυχία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου