Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα.

Υλικα:
Γενικά ο χαλβάς να θυμάστε είναι 1,2,3,4, που σημαίνει:
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια σιμιγδάλι
4 ποτήρια νερό
εδώ θέλουμε και 300 γραμμάρια κουβερτούρα για να γίνει σοκολατένιος.

Πως γίνεται:
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί καί μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σιμγδάλι πρώτα, ανακατεύουμε λίγο να ξανθυνει και να καβουρντιστεί (όχι πολύ) και αμέσως μετά βάζουμε και τι ζάχαρη. Προσοχή να μην αρπάξει όμως. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Έχουμε βράσει το νερό και σιγά σιγά το προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε για δέκα περίπου λεπτά για να ψηθεί ο χαλβάς καλά. Θα το καταλάβετε όταν θα χει πιεί όλο το νερό. Μόλις ετοιμαστεί το ξανακατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Βάζουμε σε μπωλάκια ή φορμάκια ότι έχετε. Αν λιώσετε την κουβερτούρα μπορείτε να τη βάλετε με διάφορους τρόπους στο χαλβά, δημιουργήστε με φαντασία, το γευστικό αποτέλεσμα είναι άψογο πάντως.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου