Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας πανευκολότατο!

Υλικά:
Μια συσκευασία φαρινάπ (μισό κιλό)
3 ποτήρια ζάχαρη
10 κουταλάκια κακάο
ένα ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές ξύδι
3 βανίλιες
λίγο αλάτι
ζάχαρη άχνη
νερό

Πως γίνεται:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε αρκετούτσικα μέχρι να ασπρίσουν. Βάζουμε το ξύδι, τις βανίλιες, το αλάτι και το κακάο, καθώς και 3 ποτήρια νερο και χτυπάμε να γίνει όλο ένα μείγμα. Μετά αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι σιγά σιγά χτυπώντας συνεχώς. Όταν ανακατευτούν όλα καλά, σταματάμε το χτύπημα. Βάζουμε λάδι σε μια φόρμα ή αντικολλητικό ταψί και ρίχνουμε εκεί το μείγμα όπως είναι. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς (και λίγο παρακάτω) για 40-45 λεπτά, θα το δείτε. Όταν κρυώσει βάζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.
Για να δούμε αν το κέικ έγινε, βουτάμε ένα μεταλικό μαχαίρι με προσοχή μέσα, αν βγει χωρίς να είναι λερωμένο τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου