Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Λικέρ Πορτοκάλι με καφέ. (μή το κερνάτε πιείτε το μόνοι σας)

Είναι ΤΟΣΟ νόστιμο αυτό το λικέρ που πραγματικά αξίζει και τον κόπο και τον χρόνο, πίνεται σκέτο, με τα κουλουράκια, με τσάι, με παρέα, χωρίς παρέα, γενικώς πίνεται....... Καλύτερα λοιπόν να φτιάξετε μπόλικο γιατί αλήθεια σας το λέω δε σταματιέται με τίποτα......

Υλικά:
1 μεγάλο πορτοκάλι πολύ καλά πλυμένο
20 κόκκους καφέ
150 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο οινόπνευμα για ποτά (κάποιοι βάζουν και βότκα, εγώ πάλι δε το προτιμώ με βότκα του χαλάει τι γεύση εντελώς)

Πως γίνεται:
Κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του πορτοκαλιού και βάζουμε από ένα κόκκο καφέ (περίπου 20 κομμάτια).
Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μεγαλούτσικο βάζο και το καλύπτουμε με το οινόπνευμα για ποτά. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 1 1/2 μήνα.
Ανοίγουμε και στίβουμε το πορτοκάλι να βγει όλος ο χυμός του και το περνάμε από τη λεπτή σίτα να μην έχει καθόλου υπολείμματα μέσα (σε αντίθεση με το χυμό στο λικέρ δεν είναι ωραία τα κοματάκια).
Μεταφέρουμε σε ένα άλλο βάζο ή και μπουκάλι γυάλινο όμως (προσοχή μόνο γυάλινα) και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε σκοτεινό και στεγνό μέρος ανακινώντας κάθε μέρα.
Υστερα από 1 μήνα είναι έτοιμο.

Καλύ επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου