Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Τυρόψωμο

Υλικά:
Δυο φλυτζάνια αλεύρι
Δυο φλυτζάνια γάλα
Δυο αυγά
Λάδι
Ρίγανη
Πιπέρι
Φέτα τριμμένη (γύρω στα 300 γραμμάρια)

Πως γίνεται:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και λίγο λάδι ανάλογα με την προτίμησή μας. Ρίχνουμε μέσα και τη φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι, όχι με το μίξερ τώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε μέσα τον χυλό και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βγάζουμε απο τον φούρνο και κόβουμε το τυρόψωμο σε κομμάτια.
Μπορεί να γίνει και σε φόρμα για κέικ αν το θέλετε πιο όμορφο, απλώς πρέπει λιγάκι να την βουτυρώσουμε πριν ρίξουμε το χυλό μέσα. Στο ταψάκι μπορούμε να αλείψουμε λίγο βούτυρο ή να βάλουμε λαδόκολα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου