Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Λικέρ Κεράσι.

Τώρα που βγαίνουν τα κεράσια, ευκαιρία είναι για αυτό το καταπληκτικό και υπερνόστιμο λικέρ που πίνετε όλο το χρόνο, όλες τις ώρες και με όλους τους τρόπους....

Υλικά:
1 κιλό κεράσια
700 ml οινόπνευμα ποτοποιϊας ή ρακί ή κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1 ξυλο κανέλας
3 καρφάκια γαρύφαλλο (όσο πιο πολύ γαρύφαλλο, τόσο πιο έντονη γεύση θα έχει το λικέρ)

Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε τα κεράσια απ'τα κουκούτσια (θα αγανακτήσετε το ξέρω).
Ρίχνουμε τα καθαρά κεράσια σε γυάλινο μπουκάλι, ή ακόμη καλύτερα σε γυάλινο βαζάκι αλλά μεγαλούτσικο, μαζί με το οινόπνευμα και λίγη από τη ζάχαρη (περίπου 5 - 6 κ.σ.). Βάζουμε το βάζο στον ήλιο για 3 - 4 βδομάδες και την πρώτη βδομάδα ανακινούμε για να διαλύσει η ζάχαρη καλά.
Οταν περάσει ο καιρός μαζεύουμε το ποτό και φτιάχνουμε σιρόπι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό μαζί και τα κανελογαρύφαλλα. Αφού βράσει για 3 λεπτά το σουρώνουμε και τ' αφήνουμε να κρυώσει πριν το ρίξουμε στο ποτό.
Τ'ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1 - 2 βδομάδες να πάλι σε γυάλινο βάζο να μπερδευτούνε οι γεύσεις τους. Μετά το βάζουμε (επιτέλους) σε μπουκάλι, πάλι γυάλινο και το πίνουμε (μετά από τόσο κόπο θες να το πιείς και δε κατεβαίνει το ρημάδι).
Και για να μη ξεχάσω, γίνεται και με βύσσινο εξίσου νόστιμο και εξίσου δύσκολο όταν καθαρίζουμε τα βύσσινα.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου