Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Κουλουράκια πασχαλινά πορτοκαλιού.

Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή που μόλις έφερε ο γιόκας μου από το νηπιαγωγείο. Την δοκιμάσαν εκεί με μεγάλη επιτυχία, και το ένα κουλουράκι που μου έφερε (γιατί τα άλλα τα έφαγε στο δρόμο) ήταν πάρα πολύ νόστιμο. Σε λίγο ξεκινάω και εγώ, ελπίζω να τα πετύχω. Σε όποιον με ακολουθήσει, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ :-)

Πασχαλινά κουλουράκια (χωρίς αμμωνία)
Υλικά:
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
1 + 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
3/4 του ποτηριού χλιαρό νερό
1 αυγό
1 βανίλια
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό για άλειμμα στο τέλος

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε λίγο είτε σε μίξερ είτε με το χέρι (αν το αντέχετε με το χέρι) και ρίχνουμε το αυγό, το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια και το χλιαρό νερό ανακατεύοντας διαρκώς.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τα ρίχνουμε στο μείγμα, χωρίς να τα 'δουλέψουμε' πολλή ώρα. Πλάθουμε κουλουράκια ή μπισκότα σε διάφορα σχήματα. Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό αρκετά για να πλάθετε και να 'ζουλιέτε'. Τα βάζουμε σε μεγάλο ταψί αραιά μεταξύ τους και τα αλείβουμε με αυτό. Τα ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου