Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα αυγολέμονο

Υλικά:
2 μαρούλια
1 μεγάλο ματσάκι άνηθο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
Mισή ή μία κούπα ρύζι καρολίνα
1 συκωταριά και έντερα
Λίγο φρέσκο βούτυρο ή λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1-2 αυγά
1 λεμόνι
Aλάτι, πιπέρι

Πως γίνεται:
Πλένουμε καλά τη συκωταριά. Βράζουμε τη συκωταριά αρκετή ώρα με επτά ποτήρια νερό μέχρι να μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει (για να κόβεται καλύτερα) την βγάζουμε από το νερο και το νερό αυτό το σουρώνουμε να μείνει καθαρός ζωμός. Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά κανονικά μόλις κρυώσει λίγο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μαρούλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα κρεμμυδάκια τον άνηθο το βούτυρο, τη συκωταριά και το νερό που μέσα του είχαμε βράσει τη συκωταριά. Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά (αν έχετε χύτρα θέλει περίπου 20 λεπτάκια).Μετά προσθέτουμε τα μαρούλια το ρύζι και το αλατοπίπερο. Σε χαμηλή φωτιά το βράζουμε ώσπου να φουσκώσει το ρύζι. Όταν ετοιμαστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Το αυγολέμονο γίνεται ως εξής: Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το χυμό ενός λεμονιού και το ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ (αυτό θα κάνει το αυγολέμονό μας να μην «κόψει»). Ρίχνουμε και χτυπάμε καλά μέσα στο μείγμα μας τα ένα ή δύο αυγά (αν ακόμη φοβάστε μην κόψει μπορείτε να βάλετε μόνο τον κρόκο). Προσθέτουμε σιγά – σιγά αρκετή ποσότητα από το ζουμί της μαγειρίτσας μας, ανακατεύοντας διαρκώς το αυγολέμονο.
Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά. Αν θέλετε να γίνει πιο πηχτό κάντε το ίδιο με λίγο νεράκι και 2-3 κουταλιές κορνφλάουρ.

Καλή επιτυχία, Καλή όρεξη και Καλή Ανάσταση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr