Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Κέικ Λεμόνι

Αν βαρεθήκατε τόσες μέρες με τις σοκολάτες και τα βαριά γλυκά, το κέικ αυτό είναι μια ελαφριά λύση για όλες τις ώρες, τις εποχές, τις στιγμές, για παιδιά, για μεγάλους, για το σπίτι, για το σχολείο, για τη δουλειά για τα πάντα. Πανεύκολο και πεντανόστιμο.

Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3-4 αυγά
μισό φλυτζάνι χυμό στιμένο λεμόνι
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
ζάχαρη άχνη για να βάλουμε από πάνω

Πως γίνεται:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και την σόδα.
Χτυπάμε το μίγμα αυτό για 3 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει θα το καταλάβετε. Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ, καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Για να δούμε αν έχει γίνει το κεικ βουτάμε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ, και αυτο θα πρέπει να βγαίνει "καθαρό". Αφού κρυώσει λίγο το βγάζουμε από τη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.
Τρώγεται σε περίπου μισή ώρα από την ώρα που θα το πάρουνε χαμπάρι!

Καλή σας όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου