Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Αρνάκι Γιουβέτσι

Υλικά:
Ότι αρνάκι/κατσίκι/κρεατικό περίσσεψε από τις γιορτές
δυο φλυτζάνια ρύζι (πιλάφι και μπασμάτι)
αλάτι
βούτυρο φρέσκο
νερό 4 φλυτζάνια
σάλτσα ντομάτας αν θέλετε

Πως γίνεται:
Βάζετε το ρύζι σε πυρέξ ή πήλινο με το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Το βάζετε στο φούρνο και το αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο και να πιεί το νερό του. Μόλις γίνει βάζετε από πανω το αρνάκι/κατσίκι/κρεατικό και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Αν θέλετε βάζετε και τη σάτσα ντομάτας (όπως αρέσει στον καθένα). Το αφήνετε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου έτσι ώστε να βγάλει τα ζουμιά του το κρέας πάνω στο ρύζι. Αν χρειαστεί βάζετε λίγο ακόμη νεράκι να μην κολλήσει.

Καλή σας όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου