Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Σουσαμόπιτες για όλους!

Να με συγχωρείτε κιόλας αλλά ένα μυαλό και αυτό πολύ ταλαιπωρημένο, έβαλα πρώτα τις ταλιατέλες που είναι για το μεσημέρι και μετά τις σουσαμόπιτες για το πρωϊνό σας. Δε πειράζει Σάββατο είναι ας φάμε λίγο αργότερα πρωϊνό ναι?????


Υλικά:

μισό κιλό φύλλα κρούστας
μιάμιση κούπα σουσάμι αλεσμένο και καβουρδισμένο
μιάμιση κούπα καρύδι αλεσμένο (όχι τελείως)
μισή κούπα ζάχαρη

δυο κουταλάκια κανέλα
μισό κουταλάκι γαρύφαλο
Για το σιρόπι:
δυο κούπες ζάχαρη
μιάμιση κούπα νερό
μισό λεμόνι το χυμό του
μισό ποτήρι λάδι (προαιρετικά)
Πως γίνεται:
Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε το καρύδι, το σουσάμι, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το λεμόνι. Βράστε τα για έξι με επτά λεπτά, προσθέστε το λεμόνι και βράστε άλλα πέντε λεπτά το σιρόπι. Χωρίστε το φύλλο κρούστας στα τέσσερα. Βουτυρώνετε κάθε φύλο ξεχωριστά και απλώνετε λίγο από το μίγμα του καρυδιού με το σουσάμι. Τυλίξτε το σε μπαστουνάκι και μετά σε σαλιγκάρι ή ότι άλλο σχήμα θέλετε και μπορείτε. Βάλτε τα σε ταψάκι. Αλείψτε με το πινέλο λίγο καλαμποκέλαιο την επιφάνεια και ψήστε τα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (νομίζω είναι γύρω στο μισάωρο αλλά καλύτερα να τα κοιτάτε γιατί δεν παίρνω και όρκο για την ώρα). Αφού βγουν από το φούρνο καυτά όπως είναι τα ραντίζετε  με το ζεστό σιρόπι. 
Με καφέ, τσάι ή ότι τελοσπάντων πίνετε το πρωί και είναι μούρλια!  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου