Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Η χτυπητή της Μαρίας

Καταρχίν πρέπει να σας πω για τη Μαρια για να καταλάβετε περι τίνος πρόκειται! Τη χτυπητή που θα βάλω σήμερα την έφαγα την Ανάσταση που μας είχαν τραπέζι στην αυλή τους με εκατομμύρια κρεατικά της Λαμπρής και τζιβιτζιλίκια που τα έφτιαξε ΟΛΑ μόνη της, όπως επίσης και ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά την πουτίγκα Θεσσαλίας (που πραγματικά θέλει μόνο αυτή μια μέρα για να φτιαχτεί). Φυσικά όπως καταλαβαίνετε έφυγα με τάπερ λέγοντας διάφορες δικαιολογίες, και την χτυπητή την έκανα παραγγελία και μου την ξανάκανε. Είναι πανεύκολη και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ νόστιμη, και δε ξέρω γιατι, και εγώ τα ίδια βάζω μέσα τόσα χρόνια αλλά τόσο νόστιμη δε γίνεται. Είναι το χέρι μάλλον δεν εξηγείται αλλιώς.
Θα βάλω πολλές συνταγές της Μαρίας στην πορεία γιατί αυτά που φτιάχνει δεν παίζονται και τρώγονται άμεσα ίσα που προλαβαίνω να δοκιμάσω κάθε φορά (τα έχουν ήδη φάει οι υπόλοιποι του σπιτιού).

Υλικά:
500γρ. φέτα
2-3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστο
3-4 κουταλιές σούπας λάδι
1κουταλιά σούπας ξίδι
1 πιπεριά καυτερή ωμή κομμμένη σε κομματάκια ή
κόκκινες πιπερίτσες τσούσκες επίσης κομμένες σε κομματάκια


Πως γίνεται:
Τα βάζουμε όλα μαζί στο multi και ανακατέυουμε. Προσθέτουμε ίσως λίγο λάδι και ξύδι κατα βούληση και αυτό ήταν!

Πάει με ΟΛΑ τα φαγητά, εγώ πάντως την τρώω σκέτη με ψωμί όλες τις ώρες και για πρωϊνό ακόμη!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου