Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Σταφιδόψωμα στο φούρνο.

Υλικά:
3 κούπες φαρινάπ
1 φακελάκι ξηρή μαγία
μισή κούπα γάλα φρέσκο
μισή κούπα ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κουτ. σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
μισή (ή και παραπάνω) κούπα σταφίδες
λίγο αλάτι
λίγο γάλα ή αυγό για το άλειμμα

Πως γίνεται:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη  ζάχαρη με το  γάλα. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Σε ½ κούπα χλιαρό νερό διαλύουμε την ξερή μαγιά. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουυμε τα υλικά από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε το  αλεύρι, τη μαγιά, και την  κανέλα και ζυμώνουμε απαλά ώστε να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Καλύπτουμε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30'. Ύστερα προσθέτουμε τις σταφίδες στη ζύμη και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και πλάθουμε στρογγυλά ψω μάκια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ψωμάκια με απόσταση. Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25'. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αν θέλετε γεμίζετε το εσωτερικό τους με μερέντα ή κρέμα ή ότι μαρμελάδα θέλετε.

Καλή όρεξη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου