Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Σπανακόρυζο.

Υλικά:
1,5 κιλό σπανάκι φρέσκο ή συσκευασία από το s/m
3 κρεμμυδια
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο
λάδι (καλαμποκέλαιο αυτές τις μέρες)
αλάτι, πιπέρι
χυμό από 2 λεμόνια

Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, αν είναι έτοιμη συσκευασία ξέρετε πως να το κάνετε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια, βάζουμε το σπανάκι, ρίχνουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και 3 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει να μαλακώσει. Αφού μαλακώσει και κατεβεί αρκετά προσθέτουμε και το ρύζι, το αφήνουμε να σιγοβράσει και προσθέτουμε αν χρειαστεί κιάλλο νερο. Μόλις το ρύζι φουσκώσει το φαγητό μας είναι έτοιμο. Ρίχνουμε και το χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.
Καλή όρεξη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου