Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Πατάτες με λαχανικά στην κατσαρόλα.

Υλικά:
Όσες πατάτες θέλετε ανάλογα πόσοι είστε.
Φασολάκια
Αρακά
2 Πράσα
Πιπεριές μακρόστενες
Φρέσκο κρεμμυδάκι
2 ξερά κρεμμύδια
Άνηθο (αν θέλετε)
Σάλτσα κονσέρβα ή ντοματάκια ή ότι θέλετε
Αλάτι, πιπέρι
Σκόρδο μια σκελίδα
Αν θέλετε μαργαρίνη ή φυτίνη ένα κουτάλι της σούπας
Νερό

Πως γίνεται:
Τσιγαρίζουμε με τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αν δε βάλετε καθόλου μαργαρίνη τότε βάζετε πρώτα αυτά με λίγο νερό να βράσουν να μαλακώσουν. Μετά προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά (όλα κομμένα σε κομματάκια όχι πολυ μικρά αλλά ούτε και πολύ μεγάλα). Ρίχνουμε και το ντοματοχυμό, το αλάτι και το πιπέρι, βάζουμε νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα σε σιγανή φωτιά συμπληρώνοντας νερό όταν χρειάζεται. Αν έχετε χύτρα κλεινετε το καπάκι και μόλις σφυρίξει το χαμηλώνετε και το αφήνετε για 20 λεπτά (μα πάρτε μια χύτρα είναι τόσο έυκολο). Σερβίρονται ζεστά με μπόλικο ψωμί.

Καλή όρεξη






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου