Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πατατόπιτα νηστίσιμη.

Υλικα:
ένα πακέτο φύλλα (ή που θα τα κάνετε αν δε βαριέστε)
5 βρασμένες πατάτες
2 κολοκυθάκια τριμμένα
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες κομματάκια
ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και παραπάνω αμα θέλετε)
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη στο multi
ένα φλυτζάνι άνηθο
αλάτι & πιπέρι
ρίγανη (προαιρετικά)
λάδι για τα φύλλα και για τα υλικά όσο πάρει

Πως γίνεται:
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Μετά ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτά.
Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μετά ρίχνουμε τη ντομάτα, τον άνηθο, και τα υπόλοιπα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κλπ.
Η συσκευασία των φύλλων έχει συνήθως έξι φύλα, βάζουμε τρία κάτω ένα στη μέση (θα σας πω) και δύο επάνω. Λαδώνουμε το ταψί, και απλώνουμε φύλλο φύλλο λαδώνοντας ανάμεσα τους με το πινέλο. Μόλις απλώσουμε τα τρία πρώτα, βάζουμε τη μισή γέμιση, την απλώνουμε και βάζουμε ένα φύλλο από πάνω. Συνεχίζουμε και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και ύστερα τα υπόλοιπα δύο φύλλα. Αυτό το φύλλο στη μέση κρατάει τη γέμιση για να μη διαλύονται οι πίτες (κόλπο γιαγιάς με δικό της φύλλο βέβαια αλλά πιάνει και στα έτοιμα). Στο τελευταίο φύλλο επάνω βάζουμε μπόλικο λαδάκι (αν η πίτα δεν είναι νηστίσιμη μπορούμε να βάλουμε αυγό με σουρωτή για να γίνει πιο νόστιμο και κρατσανιστο, θα το πούμε άλλη φορά αυτό).
Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr