Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Ταραμάς ο σπιτικός κύριος πεντανόστιμος!

Υλικά:
5 μέτριες πατάτες
1 σουρωτή
ένα τέταρτο κόκκινο ταραμά (θα σας πω)
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 λεμόνια το χυμό τους

Πως γίνεται:
Λοιπόν, μπορείτε να πάρετε ταραμά να τον αλέστε κλπ μόνες σας, μπορείτε όμως να πάρετε ένα τεταρτάκι χύμα ταραμά από το σούπερ μάρκετ και να κάνετε εξίσου νόστιμη τη συνταγή αυτή. Εμένα μου μυρίζει όλη η κουζίνα και το μούλτι, οπότε προτείνω τη δεύτερη επιλογή.
Βράζουμε (πολύ) τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αν πάρετε ταραμά για άλεσμα τότε τον βάζετε στο μούλτι και τον χτυπάτε σιγά σιγά με το ελαιόλαδο, μετά τη σουρωτή μετά το χυμό λεμονιού και τελευταίες τις πατάτες μέχρι να γίνουν όλα κρέμα. Αν πάρετε έτοιμο κάνετε ακριβώς το ίδιο αλλά με το χέρι για να μη λιώσει τελειώς. Όπως και να χει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο νόστιμο και πανεύκολο.
Κάντε το θα με θυμηθείτε!!!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου