Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Παπουτσάκια με κολοκυθάκια.

Υλικά:
5 μεγάλα κολοκύθια
μισό φλυτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
400 γραμ. κιμά
ντοματοχυμό ή 4 ντομάτες στο multi
μαϊντανο (αν θέλετε)
αλάτι, πιπέρι
και ακόμα λίγο λαδάκι για το ταψί
ένα λίτρο γάλα
κορν φλάουρ
ένα αυγό
μια κουταλιά βιτάμ

Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ξύνουμε λίγο τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για να μαλακώσουν λίγο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε το λάδι να κάψει, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθούν, ρίχνουμε τον κιμά για να σοταριστεί και αυτός λιγάκι. Βάζουμε τη ντομάτα, το μαϊντανο το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να φύγουν όλα τα ζουμιά και να τσιγαριστούν αρκετά. Τα κολοκυθάκια μας έχουν ήδη γίνει. Τα κόβουμε οριζόντια στη μέση και αδειάζουμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι (εγώ το εσωτερικό το βάζω στη γέμιση αλεσμένο στο multi). Τα βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε λίγο αλατάκι. Γεμίζουμε με το μείγμα. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε το γάλα να βράσει και ανακατεύουμε 6-7 κουταλιές κορνφλάουρ με νερό να λιώσει. Μόλις το γάλα βράσει ρίχνουμε το κορνφλάουρ να πήξει. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τον κρόκο ενός αυγού. Αν θέλετε βάλτε και λίγο βιτάμ να νοστιμέψει. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ρίχνουμε από πάνω από τα κολοκυθάκια. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 200 βαθμόυς μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ. Το νου σας να χει πάντα λίγο νεράκι με λάδι στο ταψί για να μην κολλήσουν τα κολοκύθια από κάτω.
Είναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό, αλλά αξίζει τον κόπο. Φτιάξτε και ένα ψωμάκι φρέσκο και φάτε μέχρι σκασμού. Έμεινε και λίγο χτυπητή από χτες έτσι?????

Καλή όρεξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου