Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Πανέυκολο ψωμί με φαρινάπ και μπύρα.

Αυτό το ψωμί είναι πολύ εύκολο αλλά τρώγεται αμέσως, αν μείνει δεν είναι και τόσο καλό να το ξέρετε.

Υλικά: 
1 πακέτο φαρίνα
1 κουτάκι μπύρα
1 κουτ γλυκ. αλάτι
1 κουτ σουπ. λάδι
προαιρετικά σουσάμι

Πως γίνεται:
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια τρύπα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο τη μπύρα και ζυμώνουμε κάνα 10 λεπτό.
Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί κάνα μισάωρο το ζυμάρι μας.
Ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού.
Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για καμιά ώρα.


Πολύ εύκολη και εύχρηστη συνταγή που την 'δανείστηκα' και εγώ και την κάνω πάρα πολύ συχνά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου