Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Μπουγάτσα με κρέμα.

Υλικά:
ένα πακέτο σφολιάτας (δυο φύλλα)
ένα λίτρο γάλα
ένα φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
ένα φλυτζάνι ζάχαρη
4 κουταλίες βιτάμ
1 βανίλια
1 αυγό
1 σουρωτή
άχνη, κανέλα

Πως γίνεται:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι, το γάλα και τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Μόλις γίνουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ριχνουμε το βιτάμ και τη βανίλια και ανακατεύουμε και πάλι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση απλώνοντάς την καλά και το άλλο φύλλο από πάνω. Χαρακώνουμε τα κομμάτια, χτυπάμε ένα αυγό με μια σουρωτή και το ρίχνουμε από πάνω κιαυτό.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει). Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε άχνη και κανέλα.

Καλή όρεξη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου