Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Ταλιατέλες με σπανάκι.


Υλικά:
500 γραμμάρια ταλιατέλες πράσινες, ή άσπρες, ή ακόμα και μισές μισές.
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
σκόρδο όσο θέλετε (1-2 σκελίδες)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

μια κονσέρβα μανιτάρια (προαιρετικά)
ένα κουτί ντοματοχυμό ή ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
10 ελίες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
μαϊντανό (προαιρετικά)
μισό κιλό σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο
Πως γίνεται:
Στο ελαιόλαδο, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο για δυο-τρία λεπτάκια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ντομάτες ή το χυμό τις ελιές, το μαϊντανο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Στο τέλος ρίχνουμε το σπανάκι και τα αφήνουμε για τρία-τέσσερα λεπτάκια ακόμη.
Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και όπως είναι τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρώγεται ζεστο, γιαυτό φροντίστε να μη κάνετε πολύ, αν περισέψει τρώγεται φυσικά αλλά δεν είναι τόσο νόστιμο (αν και δεν νομίζω να περισέψει τίποτα από αυτό).
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου