Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Χαλβάς Φαρσάλων έυκολος.

Υλικά:
2 κούπες νεζεστέ
3 κούπες ζάχαρη
6 κούπες νερό
100 γρμμάρια φυτίνη/βιτάμ
1 κούπα αμύγδαλα
Κανέλα

Πως γίνεται:
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα (στο φούρνο σε λαδόκολα για 15 λεπτάκια). Διαλύουμε το νεζεστέ σε 3 κούπες νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και λιώνουμε τη μισή ζάχαρη να γίνει καφέ καραμέλα. Βάζουμε το βιτάμ, το υπόλοιπο νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το νερό με το νεζεστέ όπως έχει διαλυθεί. Ανακατεύουμε συνέχεια (αργεί λίγο να πήξει προσέξτε όμως γιατί το κάνει ξαφνικά). Μόλις πήξει το αδειάζουμε σε πυρέξ και το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτάκια να πάρει χρώμα πάνω πάνω. Αν θέλετε πασπαλίζετε και με ζάχαρη ή καβουρδισμένα αμύγδαλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου