Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Τσουρέκιααααααα!!!!

Υλικά:
ένα κιλό αλεύρι για τσουρέκι
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμαρια βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
3 φακελάκια μαγιά
1 κουτ. γλ. αλάτι
ένα φλυτζάνι γάλα χλιαρο (ή 200 γραμμάρια)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουτ. μαχλέπι σκόνη
1 κουτ. μαστίχα σκόνη (αυτά τα δυο κρίνετε και βάζετε ανάλογα το πόσο έντονη θέλετε να είναι η γεύση)

Πως γίνεται:
Φτιάχνουμε ένα ζυμάρι με τη μαγιά το γάλα και το 1/4 από το αλεύρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και όλα τα μυρωδικά μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι. Προσθέτουμε το ζυμάρι που έχει φουσκώσει και το ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει ολόκληρο μάζα μαλακή. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει (προσοχή πρέπει να γίνει διπλάσιο σε όγκο). Μόλις γίνει, πλάθουμε τσουρέκια σε ότι σχήμα μας αρέσει και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αφήνουμε σε ζετό μέρος (μέσα στο φούρνο στους 50 βαθμούς είναι ότι πρέπει) για να φουσκώσουν (αμάν αυτό το φούσκωμα μισή μέρα φουσκώνουν πια). Τα αλείφουμε μόλις φουσκώσουν με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου