Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Φακές στο φούρνο με λουκάνικα (τα λουκάνικα είναι προαιρετικά τώρα τις μέρες της νηστείας, μη σας πάρω και στο λαιμό μου)

Υλικά:
1 πακέτο φακές ψιλές αλλά και χοντρές (ανάλογα τα γούστα)
3-4 λουκανικα χωριατικα μετριου μεγεθους
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κρεμμυδι
1 σκελίδα σκορδο
1 κουτι χυμό ντομάτας αν θέλετε με θυμάρι και βασιλικό
1/2 φλιτζανακι κρασι κοκκινο  (εγώ βάζω μαυροδάφνη)
μισό ποτήρι λάδι
Αλατι, πιπερι κατά βούληση

Πως γίνεται:
Αν δεν έχετε μουλιάσει τις φακές αποβραδύς (που είναι και το προτιμότερο) πλένετε τις φακές, τις βάζετε να πάρουν μια βράση, χύνετε το νερό και τις ξαναβάζετε να βράσουν με τα δύο καρότα ψιλοκομμένα.
Παράλληλα σ΄ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το λουκάνικο το λαδι, μετά απο λίγο ρίχνετε και ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
Τα τσιγαρίζετε όλα μαζί και σβήνετε με λίγο κόκκινο κρασί.
Αφήνετε τις φακές σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν, αν έχετε χύτρα τις βράζετε για 10 λεπτά περίπου αφού σφυρίξει σε χαμηλή φωτία.
Μόλις οι φακές μαλακώσουν, ανακατεύετε με την σάλτσα και τις βάζετε σένα πυρέξ και στον φούρνο μαζί φυσικά με τα υπόλοιπα υλικά από το τηγάνι.
Προσθέστε λιγο νερακι και αλατι, πιπερι και ψήστε τα σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 για 30 περίπου λεπτά (αυτό θα το δείτε ανάλογα το φούρνο, το πυρέξ, τις φακές)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου