Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Ρύζι με αυγά και μπέικον τηγανητό (από πάνω)

Υλικά:
1 φλυτζάνι βιτάμ
2 φλυτζάνια ρύζι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
4 φλυτζάνια ζωμό ότι θέλετε (γίνεται και με νερο)
αλάτι/πιπέρι
μια φλούδα κανέλας ή λίγο κανέλα
4 αυγά
ένα κεσεδάκι γιαούρτι
μαϊντανό (αν θέλετε)
μπέικον τηγανισμένο (αν θέλετε)

Πως γίνεται:
Ζεσταίνουμε τα 2/3 από το βιτάμ και ρίχνουμε το ρύζι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό/νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε τα αυγά με το γιαούρτι. Το ανακατεύουμε σε σιγανή φωτία μέχρι να πήξουν όλα μαζί. Ρίχνουμε και το ρύζι που έχει ήδη γίνει και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά μας. Σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε μαϊντανό και μπέικον τηγανητό.
Ιδανικό για ΟΛΕΣ τις ώρες και πεντανόστιμο!!! Καλή επιτυχία, και φυσικά καλύτερη όρεξη!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου