Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Πατατοσαλάτα με μπέικον

Υλικά:
5 μεγάλες πατάτες
2-3 κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι
Μπέικον 5-6 φέτες ψιλοκομμένο
Μαϊντανό
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Μαγιονέζα αν θέλετε ή γιαούρτι

Πως γίνεται:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε γυάλινο μπωλ να κρυώσουν λιγάκι. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας και τα ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε με προσοχή να μη λιώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε για πιο έντονη γέυση μαγιονέζα ή γιαούρτι. Προσέξτε αν έχει μαγιονέζα ή γιαούρτι πρέπει να καταναλωθεί πιο γρήγορα και να μπει οπωσδήποτε στο ψυγείο. Τρώγεται κυρίως κρύα, αλλά και χλιαρή δεν είναι κακή.
Καλή όρεξη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου