Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Σαλάτα της άνοιξης

Υλικά:
1 φλυτζάνι πλιγούρι
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι μαϊντανό
1 1/2 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Πως γίνεται:
Σε ένα μπωλ βάζουμε από την προηγούμενη μέρα χλιαρό νερό, το χυμό από το μισό λεμόνι και το πλιγούρι και το αφήνουμε να μουλιάσει. Επίσης μπορούμε να το βράσουμε λίγο να μαλακώσει (αν δε το έχουμε βάλει από την προηγούμενη μέρα), να το αφήσουμε να κρυώσει και να το βάλουμε για μισή ώρα στο λεμόνι να μουλιάσει.
 Πλένουμε τον μαϊντανό και κρατάμε και ψιλοκόβουμε μόνο τα φυλλαράκια του. Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Αφήνουμε το πλιγούρι να στραγγίξει καλά. Στο μούλτι ή σε ένα σέικερ βάζουμε ελαιόλαδο, όσο χυμό θέλουμε από το λεμόνι και αλάτι και τα χτυπάμε καλά. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε καλά με τον μαϊντανό, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το λαδολέμονο και την απολαμβάνουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου