Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Μπερδεμένη Τυρόπιτα

Υλικά:
250 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
1 κούπα τριμμένο κασέρι
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
4 αβγά
1/2 κούπας ελαιόλαδα
μισή κούπα βιτάμ ή φυτίνη και αγελαδινό βούτυρο από ένα τέταρτο της κούπας το καθένα δηλαδή
1 γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ή μια κουταλιά της σούπας baking powder
σόδα στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού

Πως γίνεται:
Χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι,το λάδι και τα 2 είδη βούτυρο. Προσθέτουμε αβγά και αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε στο μείγμα τα τυριά και ανακατεύουμε με το πιρούνι. Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι,αφού το ανακατέψουμε πρώτα με το baking και τη σόδα,ζυμώνοντας με το χέρι για λίγο απαλά. Σε ταψί καλά λαδωμένο με καλαμποκέλαιο στρώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στην πρώτη θέση από κάτω,για περίπου 20 λεπτά μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.





















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου