Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Ντοματόσουπα με τραχανά

Υλικά:
1 κούπα τραχανά ξινό
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή ένα πουμαρό
2 κρεμμύδια ξερά
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή κατίκι Δομοκού (τέλειο με το κατίκι, τέλειο!)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Πως γίνεται:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα, προσθέτοντας και ένα λίτρο νερό. Όταν πάρουν μια βράση ρίχνουμε τον τραχανά και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 20 λεπτά και πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε προαιρετικά τέσσερις κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή για πιο ελαφριά γεύση, ίση ποσότητα κατίκι Δομοκού. Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πανεύκολο, πολύ νόστιμο ακόμη και για αυτούς που δεν τρώνε ντομάτα (όπως εγώ) δοκιμάστε θα εκπλαγείτε!
Καλή όρεξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου