Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Κορμός σοκολάτας

Υλικά:
5-6 κουταλιές κακάο υγείας
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
 ένα σφηνάκι κονιάκ
 ενα φλυτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

Πως γίνεται:
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε κομματάκια (εγώ τα κάνω μαζί με τα καρύδια στο multi αλλά να μη γίνουν σκόνη θέλει λίγο προσοχή). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζι μέχρι να γίνουν πηχτή μάζα. Τα απλώνουμε σε ένα αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε σε ρολό ή σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και τα σκεπάζουμε από πάνω. Τα βάζουμε όπως είναι στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή στην κατάψυξη αν υπάρχει χώρος για μια ώρα περίπου και μέτά στο ψυγείο για άλλη μια ώρα. Αν το θέλετε λίγο πιο γλυκό βάζετε κανονικό κακάο και όχι υγείας, επίσης μπορείτε να προσθέσετε και 2-3 κουταλιές μερέντα να πάρει την 'παιδική' γεύση που αρέσει σε όλους μας.

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου