Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τουρτα βανίλια-σοκολάτα για τη μαμά που γιορτάζει!!

Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
2 κούπες ζάχαρη
8 αυγά
2 κούπες αλεύρι
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα "αλεύρι-βανίλια".
Στρώνουμε μία λαδόκολα σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς

Για την κρέμα:
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα ή βανίλια ή και τα δυο
2 φακελάκια σαντιγί
Γάλα σύμφωνα με τις συνταγές της κρέμας και της σαντιγί

Πως γίνεται:
Φτιάχνουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες, φτιάχνουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και είμαστε έτοιμοι! Αν θέλουμε φτιάχνουμε κρέμα μόνοι μας αλλά παίρνει χρόνο και είπαμε σήμερα είναι τούρτα έκπληξη από παιδιά σε μαμάδες, μη ταλαιπωρήσουμε μετά τις μαμάδες που θα πρέπει να καθαρίζουν ΟΛΗ την κουζίνα!!!!

Η παιδική μας τούρτα! βανίλια με γλυκό σταφύλι γαρνίρισμα και όχι σε όλη την τούρτα φυσικά γιατί δε το τρώνε όλοι (εννοείται!!!)

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε ακριβώς στη μέση (θα είναι ψιλοτετράγωνη η τούρτα) βάζουμε το ένα κομμάτι κάτω σε πιατέλα και από πάνω τη μισή κρέμα. Βάζουμε το άλλο κομμάτι πάνω στην κρέμα και από πάνω του την άλλη μισή. (αν κάνετε και σοκολατα και βανίλια κρέμα βάλτε κάτω τη σοκολάτα και πάνω τη βανίλια είναι πιο όμορφο). Απο πάνω διακοσμούμε με τη σαντιγί όπως μας αρέσει και είμαστε πανέτοιμοι!! Όπως είναι την βάζουμε στο ψυγείο να 'δέσει' και την σερβίρουμε στη μαμά και αφού την δεί την καταβροχθίζουμε άμεσα!
Tips: Έχει και έτοιμα παντεσπάνια στρογγυλά στα σ/μ αλλά είναι πιο νόστιμο το σπιτικό, τα έτοιμα βολεύουν αν υπάρχει βιασύνη για τούρτα.

Καλή επιτυχία :-)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr