Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Μπανανογλυκό

Υλικά:
250 γραμμαρια σαβαγιάρ ή νταϊτζέστιβ μπισκότα
7 μπανάνες
μισό κουτί γάλα ζαχαρούχο
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια κουβερτούρα
μισό φλυτζάνι γάλα
2 κουταλιές κονιάκ
50 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ψημενα και χοντροκομένα

Πως γίνεται:
Κοβουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε σαντιγύ, μπανάνες, μπισκότα. Ρίχνουμε το μίγμα σε ενα πυρέξ ή ο,τι άλλο ταψάκι. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και το κονιάκ σε μπαίν μαρί.
Οταν κρυώσει λίγο το μίγμα της κουβερτούρας, το απλώνουμε πάνω απο τις μπανάνες με τη σαντιγύ. Τελος προσθέτουμε απο πάνω το αμύγδαλο. Βάζουμε στο ψυγείο να σφιξει και το σκεπάζουμε να μη φαίνεται τι είναι γιατί όποιος ανοίγει το ψυγείο θα το τρώει να το ξέρετε!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου