Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Σπιτικό Παγωτό Μπισκότου

Να σημειώσω ότι την δανείστηκα/έκλεψα αυτήν την συνταγή, θα βρω και την άλλη που χω που θα μου πάει κάπου στο χάος του υπολογιστή μου χάθηκε αλλά θα την ανακαλύψω σύντομα!!!! Χριστίνα, είμαι πολύ γρήγορη όπως αντιλαμβάνεσαι, ίσως να τη βρήκες και εσύ αυτήν την συνταγή, αλήθεια λέω θα βρω και την άλλη ΨΑΧΝΩ ΨΑΧΝΩ ΨΑΧΝΩ!!!!!!!!!!!!!!!

Υλικά:
1 πακέτο πτιμπέρ Παπαδοπούλου Ολικής Άλεσης

Για την κρέμα
 350ml φρέσκο γάλα πλήρες (1 ½ κούπες)
 4 κρόκους αυγών
 40g ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)
 15g κορν φλάουρ (1 κουταλιά της σούπας)
Σαντιγύ φυτική ή φτιάχνετε μόνοι σας

 400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
 40g ζάχαρη άχνη (4 κουταλιές της σούπας)
 μια μύτη σκόνης βανίλιας (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
Για τη μαρέγκα
 6 ασπράδια
 300g γλυκόζη

Πως γίνεται:
Καταρχίν θρυμματίζουμε τα μπισκότα με πιρούνι, στο multi γενικώς όπως μπορείτε ακόμη και με τα χέρια
Για να κάνουμε την κρέμα: 
Ζεσταίνουμε το γάλα αρκετά σε ένα κατσαρολάκι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τους κρόκους με τη ζάχαρη και τον κορν φλάουερ.
Αδειάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για να κάνουμε τη σαντιγύ:
Χτυπάμε για λίγο την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να «δέσει» το μίγμα μας.
Για να κάνουμε τη μαρέγκα: 
Αδειάζουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια. Μόλις φουσκώσουν αδειάζουμε σιγά σιγά τη γλυκόζη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.
 Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα με τη σαντιγύ συμπληρώντας παράλληλα και τα μπισκότα πού έχουμε θρυμματίσει με έναν πλάστη. Τέλος συμπληρώνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις.
 Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα σκεύος κατά προτίμηση γυάλινο για να παγώσει πιο εύκολα και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
   Την έχω κάνει μόνο μια φορά και πραγματικά μας άρεσε πολύ γιαυτό και την θυμήθηκα αμέσως.
Καλή επιτυχία. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου