Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Αρχαιοελληνική Σαλάτα

Υλικά:
Λίγο μαρούλι
Λίγη ρόκα
1/2 λάχανο άισμπεργκ
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 μήλο κόκκινο
6-7 καρύδια
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας μέλι
Λίγο κρασόξιδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού τζίντερ (τριμμένη πιπερόριζα)
ελαιόλαδο

Πως γίνεται:
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα και το λάχανο, σε ένα πιάτο. Πάνω τους κόβουμε τη πιπεριά και το μήλο σε κυβάκια. Άμα θέλετε μην αφαιρείτε την φλούδα του μήλου για να δώσει ωραίο χρώμα στη σαλάτα. Προσθέτουμε και το καρύδι τριμμένο στο μούλτι και ανακατεύουμε (εγώ έχω βάλει αμύγδαλο αντί για καρύδι και έγινε εξίσου νόστιμη).
Μετά χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, αλάτι, πιπέρι. Ξαναχτυπάμε τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.
Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα και είναι έτοιμη να σερβίρουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου