Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με μπύρα

Υλικά:
6 μπριζόλες χοιρινές μεγάλες
πατάτες ανάλογα το ταψί σας
4 λεμόνια
1 κουτάκι μπύρα (330ml)
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε. Τις βάζουμε στο ταψί, τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τους ρίχνουμε λίγη ρίγανη. Από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες τις οποίες έχουμε επίσης αλατοπιπερώσει και τους έχουμε ρίξει και λίγη ρίγανη. Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, λίγο λάδι και την μπύρα. Τυλίγουμε το ταψί με αντικολλητική κόλλα και το δένουμε γύρω γύρω με σπάγκο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για δύο ώρες περίπου. Αν έχετε γάστρα τα βάζετε με τον ίδιο τρόπο στη γάστρα και κοιτάτε ανα μια ώρα αν έγιναν.
Καλή όρεξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου