Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Ρυζόγαλο το σπιτικό

Υλικα:
150 γρ. ρύζι καρολίνα
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 λίτρο γάλα
κανέλα

Πως γίνεται:
Πλένουμε το ρύζι πολύ καλά και το στραγγίζουμε. Λιώνουμε στην κατσαρόλα μας το βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι, τη ζάχαρη,την κανέλα και το γάλα σιγά-σιγά,ανακατεύοντας συνέχεια. Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά(να μην φουσκώσει το γάλα)περίπου μισή ώρα.
Το ρύζι μας θα πρέπει να φουσκώσει και να μαλακώσει καλά. Σερβίρουμε σε μπωλάκια με μπόλικη κανέλα. Για ακόμη πιο τέλεια γεύση,αν θέλετε κάψτε λίγο βούτυρο με μια κουταλιά ζάχαρη και ρίξτε το από πάνω από το ρυζόγαλο. Θα ενθουσιαστείτε!
Καλή όρεξη



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου