Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Λεμονάτο μοσχάρι με πατάτες στην κατσαρόλα

Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχάρι
3 κιλά πατάτες
3-4 λεμόνια
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Πως γίνεται:
Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες και το σοτάρουμε καλά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Ξύνουμε το ένα λεμόνι και κρατάμε το ξύσμα του. Στύβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε τον χυμό τους στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και μισό λίτρο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις τηγανίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει το κρέας μας προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις τηγανισμένες πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ένα τέταρτο της ώρας και το λεμονάτο μοσχάρι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Αν έχετε χύτρα η διαδικασία είναι πιο εύκολη γιατί βράζετε το μοσχάρι όπως περιγράφω παραπάνω αλλά για 40 λεπτά στη χύτρα και μετά προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε κανονικά με ανοιχτή την κατσαρόλα όμως, ή για περίπου 7 λεπτά με κλειστό το καπάκι της χύτρας για να μη λιώσουν οι πατάτες.
Καλή όρεξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου