Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Γιουβαρλάκια στο φούρνο (με πατάτες τηγανιτές)

Υλικά:
1 κιλό κιμά ότι θέλετε
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα
μισό φλυτζάνι βούτυρο άσπρο
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ή 2 μικρά
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό, δυόσμο (προαιρετικά)

Πως γίνεται:
Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί και τα κάνετε γιουβαρλάκια. Τα αλευρώνετε ελαφρά και τα βάζετε στο ταψί. Καίτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και περιχύνετε μαυτό τα γιουβαρλάκια. Ρίχνετε και λίγο νεράκι με το ζουμί του λεμονιού στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 180. Τα αφήνετε μέχρι να παρουν χρώμα και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Συνοδεύετε το φαγητό με πατάτες τηγανιτές. (και την χτυπητή της Μαρίας ο συνδυασμός είναι μουρλια σας λέω!!)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου