Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Απλό παγωτό βανίλιας

Αυτό είναι και η βάση για τα υπόλοιπα παγωτά που θα βάλω σιγά σιγά. Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα με τους κρόκους που μπαίνει τελευταίο, πουρέ φρούτων, κακάο, καφέ ή ότι άλλο μπισκότα κλπ.

Υλικά:
2 αυγά χωριστά ασπράδια από κρόκους
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (αν το θέλετε πιο γλυκό βάζετε και παραπάνω)
300 ml κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια βανίλια ή βανίλια απο βιολογικά προϊόντα

Πως γίνεται: 
Πρώτα χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να είναι σφιχτό και γυαλιστερό.
Σε ξεχωριστό μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτη αλλά όχι τελείως σφιχτή. Ανακατεύουμε τους κρόκους και τη βανίλια. Με μια σπάτουλα βάζουμε την κρέμα μέσα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να ενωθούν. Μετά ρίχνουμε σταδιακά τους κρόκους με τη βανίλια λίγο κάθε φορά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (με σύρμα μαλακά) μέχρι να γίνει όλο ένα μέιγμα.
Το βάζουμε σε σκεύος για κατάψυξη και το παγώνουμε για τουλάχιστον έξι ώρες μέχρι να γίνει στερεό. Αν είναι μεγάλο το σκέυος και δεν είναι παχύ πολύ το υλικό μπορεί να είναι έτοιμο και στι μισή ώρα, αλλά δεν υπάρχει λόγος εκτός αν βιάζεστε πολύ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου