Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Γύρος Κοτόπουλο

Υλικά:
700 γρ κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι χωρί κόκαλο)
μισή κούπα χυμό λεμόνι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή σε σκόνη
1 κ.γλυκού μουστάρδα σε σκόνη ή και κανονική
1/2 κ.γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Πως γίνεται:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια κατά προτίμηση λεπτές μακριές φετούλες. Το βάζουμε σε ένα μπώλ και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί από πάνω και ανακατέυουμε να πάνε παντού. Το αφήνουμε σκεπασμένο με ζελατίνα στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα να μουλιάσει. Μετά  τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν, ψηθούν, όπως τα θέλετε. Τρώγεται άμεσα και με πατάτες τηγανιτές.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου