Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Κέικ Βουτύρου

Υλικά:
250 γρ φρέσκο βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
2 βανίλιες

Πως γίνεται:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά για 2-3 λεπτά. Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι μέτριο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου (το γνωστό τεστάκι με το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό). Μόλις το βγάλουμε όπως είναι πολύ ζεστό το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη για να λιώσει και να πιάσει κρούστα. Δε φουσκώνει πάρα πολύ μή το φοβηθείτε, όπως επίσης και στην αρχή φαίνεται λίγο υγρό, μην ανησυχήσετε αν βγει καθαρο το μαχαιράκι μόλις κρυώσει θα στεγνώσει.
Θεϊκή νοστιμιά, θεϊκή μυρωδιά.
Καλή όρεξη!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου