Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Κοτόπουλο κρασάτο

Υλικά:
1 κοτόπουλο
3 κρεμμύδια ξερά
3 καρότα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 κουταλιές αλεύρι
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί (εγώ βάζω πάντα μαυροδάφνη)
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δάφνη, σκόρδο
4 πιπεριές όποια χρώματα θέλουμε
Ελαιόλαδο

Πως γίνεται:
Κόβουμε το κοτόπουλό μας σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το κρασί, τα καρότα κομμένα σε φέτες και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα να μαριναριστούν για μια ώρα περίπου. Μετά σε ένα βαθύ τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του. Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το κρασί της μαρινάδας και τα μυρωδικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο κρασάτο να σιγοβράσει με καπακωμένο το τηγάνι. Κόβουμε τις πιπεριές μας σε λωρίδες. Λίγο πριν γίνει το κοτόπουλο προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να γίνει παχιά. Μπορείτε να κάνετε τη μαρινάδα και όλη την προηγούμενη νύχτα αν το βάλετε στο πρόγραμμα γίνεται ακόμη πιο νόστιμο και μαλακό. Σερβίρεται με ρύζι φυσικά και τρώγεται μετα μανίας. Οι μερίδες μπορεί να είναι μόνο στήθος, μόνο μπούτια ή όπως εσείς θέλετε δεν έιναι ανάγκη να έιναι ολόκληρο κοτόπουλο, ότι τρώει ο καθένας.

Καλή επιτυχία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου