Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Ραβανί

Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τον χυμό του
Υλικά για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
1 φέτα λεμόνι
Λίγη κανέλα
(το βράζουμε για 5 λεπτά)

Πως γίνεται:
Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα σε μια λεκανίτσα (αλεύρι, ζάχαρη, σιμιγδάλι, βανίλια και μπέικιν πάουντερ). Έπειτα ρίχνουμε τα υγρά  (γιαούρτι, αυγά, ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι) ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει μια κρεμώδες ζύμη (χωρίς μίξερ μόνο με το σύρμα, αν δε μπορείτε με το σύρμα το μίξερ χειρός αλλά στη μικρότερη τα χυτητα και με πολύ προσοχή). Αλείφουμε το πυρέξ μας καλά με βούτυρο και αλευρώνουμε όπως το κέικ. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Για να δούμε εάν έγινε βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα, εάν βγει καθαρή είναι έτοιμο και το βγάζουμε για σιρόπιασμα το οποίο το έχουμε ετοιμάσει από πριν για να είναι κρύο, (ζεστό ραβανί κρύο σιρόπι). Είναι από τις λίγες συνταγές που δεν έχουν χιλιάδες αυγά (και δε μυρίζουνε αυγουλίλα) και δεν χρειάζεται απαραίτητα μίξερ γίνεται πολύ εύκολα και με το χέρι γιαυτό μου αρέσει πολύ.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου