Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Μπρουσκέτες με σολωμό

Υλικά:
1 ψωμί ολικής άλεσης κομμένο σε φέτες (μπαγιάτικο κατά προτίμηση)
300 γραμμάρια καπνιστό σολωμό
1 φλυτζάνι βούτυρο
άνηθο
πιπέρι
λεμόνι χυμό

Πως γίνεται:
Μαρινάρουμε το σολωμό για περίπου μισή ώρα με το χυμό λεμόνι και τον μισό άνηθο (αν θέλετε, αλλιώς βάζετε τον άνηθο στο τέλος). Βάζουμε το ψωμί στο γκριλ και το ψήνουμε για 8 λεπτά (θα το δείτε από το χρώμα η ώρα εξαρτάται από τον κάθε φούρνο). Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε και τον υπόλοιπο άνηθο. Βγάζουμε το ψωμί, το αλοίφουμε με το βούτυρο, βγάζουμε το σολωμό από την μαρινάδα τον κόβουμε σε λωρίδες και τον βάζουμε πάνω στα ψωμάκια. Είμαστε έτοιμοι!
Καλή σας όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου