Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Παγωτό με φιστίκια Αιγίνης και τρούφα

Υλικά:
2,5 φλυτζάνια γάλα εβαπορέ όλα τα λιπαρά
4 αυγά
μισό φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
τρούφα σοκολάτα
4 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα

Πως γίνεται:
Βάζουμε το γάλα σε βαθύ σκεύος μέχρι να γίνει ζεστό. ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα σιγά σιγά τα προσθέτουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη βανίλια και τα φιστίκια. Το βάζουμε σε μπωλ και στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα το χτυπάμε με το μίξερ. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία 5-6 φορές τουλάχιστον και μετά το αφήνουμε να παγώσει. Σερβίρουμε με την τρούφα.
Μπελαλίδικο το χτύπημα κάθε μισή ώρα, αλλά πολύ νόστιμο σπιτικό παγωτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου