Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Ομελέτα φούρνου

Υλικά:
ανάλογα με τα άτομα 5-10 αυγά
1-2 μπουκετάκια μπρόκολο
2 Χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (παρμεζάνα είναι καλή επιλογή)
2 κουτ. σούπας γάλα
Αλάτι, πιπέρι όσο σας αρέσει
Ελαιόλαδο ή βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Πως γίνεται:
Βράζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε καλά. Χτυπάτε τα αυγά μαζί με το γάλα και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε την παρμεζάνα και τα λαχανικά και ανακατεύετε. Αδειάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να σφίξει καλά, περίπου 25 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Η ποσότητα των λαχανικών και των υλικών εξαρτάται από τα αυγά που θα βάλετε ή κατά πόσο σας αρέσουν τα πολλά λαχανικά μέσα στην ομελέτα. Τα υλικά αυτά είναι για 10 αυγά στη συνταγή.
Καλή επιτυχία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου